Waar houdt een engineer zich allemaal mee bezig?

Wanneer je aan mysterieuze beroepen denkt is engineer waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zal denken. Of toch wel? Wanneer we het over engineers hebben, hebben de meeste mensen geen idee wat deze persoon eigenlijk voor beroep uitoefent. Zelfs wanneer we engineers als familieleden hebben, weten we nog niet precies wat deze persoon doet na jaren. Dit is niet heel erg gek dit komt omdat de werkzaamheden van de engineer erg complex kunnen zijn. Niet alleen de materie waarmee ze werken is erg complex ook de werkzaamheden kunnen enorm verschillen. Waar twee advocaten in verschillende altijd hetzelfde werk zullen doen, kunnen engineers totaal verschillende werkzaamheden verrichten. Het is een enorm groeiend beroep, er zijn veel engineer vacatures te vinden.

Verschillende soorten engineers

Er zijn talloze soorten engineers. Om een duidelijk beeld te krijgen zullen we bepaalde bekende en minder bekende soorten engineers bekijken. Een engineer ontwerpt eigenlijk iets op technisch gebied. Een aantal simpele voorbeelden zijn, het bouwen van bruggen, auto’s of boten. Er zijn ook speciale engineers voor grote voertuigen als vliegtuigen. Er zijn ook ontzettend veel engineers op het gebied van water, elektriciteit of luchtsystemen. Deze ontwerpen bijvoorbeeld warmtepompen, airconditioning systemen of elektriciteitssystemen. Dit kunnen ze doen in grote gebouwen, kassen of bijvoorbeeld scholen.

Waar werkt een engineer?

Ook deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. De plek waar een engineer werkt zal afhangen van het gebied waar hij of zij werkzaam is. Dit kan op een kantoor zijn met andere engineers waar je samenwerkt voor een bepaald doel maar dit kan ook binnen een bedrijf zijn wat niet per se gericht is op een engineerings branche. Je kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn op grote werkplaatsen. Dit zal vaak het geval zijn wanneer je auto’s of boten ontwerpt. Bruggen ontwerpers zullen vaak veel tijd achter de tekentafel besteden. De werkzaamheden van een engineer zal bestaat uit het maken van tekeningen en het maken van berekeningen. De engineer zal ook veel contact met klanten onderhouden.