Wiefferink gaat de Duitse markt veroveren

Al meer dan 60 jaar is Wiefferink uit Oldenzaal gespecialiseerd in enkelvoudige afdeksystemen voor silo’s en dubbelmembraan afdeksystemen voor biogasinstallaties. Daarnaast levert Wiefferink ook opslagsystemen voor gas, mest water slib en andere vloeistoffen. Tegenwoordig is Wiefferink ook actief op de Duitse markt en is de website voorzien van een Duitse taal. In deze blog zal ik meer uitleggen over de mogelijkheden en oplossingen van Wiefferink.

Geschiedenis

Wiefferink verwerkt flexibele folie en levert producten en diensten met betrekking tot opslag- en afdekking oplossingen. Ze zijn actief in de milieu- en biogasbranche. In 1956 is Wiefferink opgericht en heeft zodoende al meer dan 60 jaar ervaring in de verwerking van flexibele folie. De ongekende knowhow op het gebied van complexe opslag- en afdekkingsvraagstukken is ruim 60 jaar opgebouwd en hierdoor kunnen ze zeer oplossingsgericht werken. Om maximale kwaliteit te bieden wordt het gehele proces in eigen hand gehouden, van ontwerp tot productie.

Agrarische sector

Wiefferink levert en installeert flexibele opslag en afdekkingsoplossingen voor de agrarische ondernemer in binnen- en buitland. Ze spelen in op de ontwikkelingen in de agrarische sector, de gewijzigde regelgeving en de wensen en suggesties van de eindgebruiker. Hiermee draagt Wiefferink bij aan het verminderen van emissie uitstoot van onder andere methaan, CO2 en geur.

Biogas

Biogas komt voor uit de vergisting van vele soorten organisch (rest) materiaal. Dat kan mest zijn, maar ook andere organische afvalstromen. Deze bron van energie gaat de komende jaren een steeds grotere rol spelen bij energietransitie. De productie van biogas vindt vooral plaats in gasdichte, geïsoleerde, verwarmde silo’s. Hierin zijn van nature bacteriën aanwezig die gemakkelijk afbreekbare organische stoffen omzetten in biogas. Wiefferink biedt ook in deze sector diverse oplossingen

Waterzuivering

Wiefferink levert oplossingen tegen onder andere (geur) emissies en veilige opslag van water. Ze zijn vooral actief bij overheden, gemeentes, waterschappen, provincies, energie- en waterbedrijven.

  • Opvangsystemen voor vervuild water
  • (nood) drinkwater tanks
  • Tankafdekkingen; RWZI installaties
  • Bluswater opslag

Wiefferink de grens over

Door de stijgende vraag vanuit Duitsland heeft Wiefferink besloten zich ook te gaan richten op de Duitse markt. De website is beschikbaar in het Duits, Engels en Pools. De website en bijbehorende pagina’s zijn dan ook geoptimaliseerd voor het Duitse zoekverkeer. In 1e instantie wil Wiefferink zich vooral gaan richten op het verkopen van ‘Tragluftdach biogas’. Dit wordt in Nederland een lucht gedragen biogas dak genoemd.