Goede wandelschoenen kopen

Wanneer je veel wandelt of je wil gaan beginnen met wandelen dan is het belangrijk om goede wandelschoenen aan te schaffen. Maar wat zijn goede schoenen voor jou hoor ik je denken? In deze blog ga ik een aantal voorbeelden geven waar je aan kan denken bij de aankoop van wandelschoenen.

Wanneer kies je voor een hoge of een lage schoen?

Het grote verschil tussen hoge en lage wandelschoenen zit hem in de ondersteuning van de enkels. Hoge schoenen zorgen er voor dat je minder makkelijk door je enkels gaat. Dus wanneer je zwakkere enkels hebt dan is dit erg aan te raden. Het voordeel van lage wandelschoenen is wel dat je meer mobiliteit en flexibiliteit hebt wanneer je bijvoorbeeld op oneffen paden loopt.

Zoek schoenen die goed zitten

Het is belangrijk dat je wandelschoenen als gegoten zitten. Daarom is het aan te raden om je voeten te laten meten bij de aankoop van je nieuwe schoenen. Je wil dat je schoenen onder alle omstandigheden optimaal om je voet heen zitten. Het is niks waard als je last van je voeten krijgt onder een mooie wandeling. Kijk daarom goed naar de vorm van je voet en waar je drukpunten zitten om de juiste schoenen bij jouw voeten te vinden.

Uitneembare zool


Het is belangrijk dat de schoenen van een goede kwaliteit zijn en dat ze stevig zijn en een goede ondersteuning bieden. Wanneer je zelf een zooltje hebt die perfect zijn voor jouw looppatroon en houding dan is het handig om te kijken of in je nieuwe schoenen het zooltje uitneembaar is. Op deze manier kun je de zool die je al hebt in de schoenen plaatsen voor optimaal gebruik. Heb je nog geen zool maar denk je dat dit wel goed voor je kan zijn? Ik zou aanraden om je voeten dan wel even op te laten meten voor het beste resultaat!