Het alternatief van stucwerk is renovlies behang!

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is behang dat gemaakt is van glasvezel. Het staat daarom ook wel bekend als glasvezelbehang, glasweefselbehang of glasvliesbehang. Renovlies behang kan door behangers zowel op wanden als plafonds worden geplakt en wordt meestal gebruikt om scheuren weg te werken of te voorkomen. Renovlies behang beschermt namelijk tegen scheurvorming. Dit is waarom het tegenwoordig veel gebruikt wordt in nieuwbouwwoningen. Bij nieuwbouwwoningen bestaat er namelijk een kans dat de wanden nog gaan uitzetten of gaan krimpen. Door het uitzetten of krimpen kunnen er barsten of scheuren ontstaan. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt bij rennovaties, omdat renovlies behang  brandveilig en stoot- en krasvast is.

De vezels van renovlies behang zijn op een bepaalde manier geweven en geperst, zodat er bepaalde patronen te zien zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld blokjes zijn of een mooi visgraatmotief.

Waarom renovlies behang beter is dan stucwerk of gewoon behang

Renovlies behang is makkelijk te gebruiken als ondergrond voor gekleurde wanden. Het wordt veel aanbevolen door architecten en experts als alternatief voor stucwerk. Het is namelijk gemakkelijk aan te brengen, omdat het doorgaans breder is dan normaal behang. Daarnaast dempt het ook geluid en is het vaak ongeveer 30% goedkoper dan stucwerk. Tot slot is het behang duurzaam en gaat het dus jaren mee.

Het aanbrengen van renovlies behang

Het aanbrengen van het behang gebeurt door de banen op lengte te snijden. Vervolgens worden de muren of plafond ingesmeerd met een speciale lijm. De baan wordt dan recht op de muur en in de aangebrachte lijm gedrukt. Als het behang gedroogd is wordt het meestal afgewerkt door te sauzen. Dit is het aanbrengen van muurverf. Dit gebeurt vaak twee keer, maar er bestaat ook pre-painted glasweefselbehang, deze kunnen worden afgewerkt met één laag muurverf, er een lichte kleur gebruikt wordt.