Je huis verkopen bij een makelaar

Je huis verkopen bij een makelaar gaat altijd erg goed, een makelaar helpt je bij het verkopen van je huis. Andere mensen die opzoek zijn naar een huis vinden zo makkelijker jouw huis. Maar wat doet die makelaar nou precies en waarom heb je een makelaar nodig?

Een makelaar

Een makelaar helpt bij de aankoop, verkoop en verhuur van huizen, bedrijfspanden en andere onroerende goederen. Als je een woning wilt gaan verkopen dan is de makelaar eigenlijk kort gezegd de verkoper van je huis. Is dat dan alles wat hij doet? Nee een makelaar doet veel meer dan mensen denken, zijn taken zijn veel meer dan alleen een huis verkopen, kopen of verhuren.

De makelaar treedt op als adviseur bij alle bovenstaande zaken, maar je hebt ook verschillende soorten makelaars:

  • Aankoopmakelaar
  • Verkoopmakelaar
  • Verhuurmakelaar
  • BOG-Makelaar

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van je woonwensen, dus bijvoorbeeld meerde bezichtigingen voor je regelen, onderhandelingen voeren met de verkopers en ondersteunen bij financiële en juridische zaken.

Een verkoopmakelaar helpt je bij het bepalen van de beste verkoopprijs van je huis, het vinden van kopers, bezichtigingen regelen voor eventuele kopers, onderhandelen over de prijs met de kopers, het maken van een verkoopcontract en financiële en juridische zaken.

Een verhuurmakelaar helpt je bij het verhuren of huren van een woning, en hij gaat na of een huur financieel haalbaar is.

Een BOG-Makelaar helpt je bij het kopen, verkopen of huren van een bedrijfspand. BOG is een afkorting voor Bedrijfs Onroerend Goed.

Waarom?

Waarom heb je nou eigenlijk een makelaar nodig? Zonder een makelaar kun je je huis niet verkopen, weet je niet hoe alles in zijn werking gaat en kom je niet bij de juiste taxatie. Ik ben zelf ook naar een makelaar in Enschede gegaan en die heeft mijn huis voor de beste prijs verkocht en hielp me bij het vinden van een nieuw huis voor een mooie prijs. Een makelaar is nodig en erg handig omdat hij alles van het vak af weet en je echt goed helpt, dat is immers ook zijn werk.