Stapsgewijs je huis inrichten

Bepaal welk doel de ruimtes in je huis hebben

Stel jij trekt net in een nieuwe woning. Bepaal dan voor elke ruimte welke doel het gaat hebben. Zo kun je ervoor kiezen om van een ruimte jouw kantoorkamer te maken, maar kan diezelfde ruimte ook dienen als babykamer. Vind je bijvoorbeeld je woonkamer te klein of wil jij een open keuken in jouw huis hebben? dan moet je er misschien aan denken om een tussenmuur weg te halen. Bij het indelen van de ruimtes moet je ook denken aan de lichtinval. Voor veel mensen is een lichte ruimte met veel zonlicht belangrijk. Bovendien lijkt een ruimte dan ook groter.

Lampen plaatsen

Bedenk in elke ruimte waar je de lampen wilt plaatsen. Je hebt namelijk bedacht waar de ruimtes voor gaan dienen. Dan weet je ook waar in de kamer je licht nodig hebt. En vooral ook hoeveel licht je nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld in de woonkamer meer licht nodig op de plek waar iedereen vaak zit. Dat is meestal voor de tv op de bank. Zorg er dan voor dat er in dat gedeelte van de ruimte genoeg licht is.

Maak een plattegrond

Wil je je huis inrichten, dan is het handig om met een plattegrond te werken. Twijfel je nou heel erg over hoe je jouw huis moet inrichten? Dan kun je bijvoorbeeld een 3D tekening aanvragen. Zelf hebben mijn vrouw en ik dat gedaan bij een woonwinkel in Enschede.

Het inrichten van het huis

Als de voorgaande stappen zijn doorlopen, kun je gaan beginnen met het inrichten van het huis. de vloeren kunnen uitgekozen worden. De kleuren voor de muren en het plafond kunnen uitgekozen worden. Ook de kozijnen kunnen uitgekozen worden. En vooral dat laatste is best belangrijk. De kozijnen en raamdecoratie zijn lastig om te kiezen. Het is namelijk belangrijk dat dit aansluit bij zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis. Voor advies ben ik naar Alkoof in Borne gegaan.