Tips voor de beste borrelplank

Ik ga je tips geven hoe je de beste borrelplank voor een gewone borrel, feestje of andere gelegenheid maakt. Een borrelplank hoort eenmaal bij een feestje. Iedereen houdt van lekker eten, dus als je lekkere hapjes hebt breng je het niveau van je feestje direct omhoog. Zorg daarom voor een goed gevulde borrelplank.

De gelegenheid

Je kunt voor veel gelegenheden een goede borrelplank maken. Of het iets groots of kleins is wat je viert maakt niet uit. Zorgen daarom wel dat je een goede hoeveelheid hapjes koopt passend bij het aantal personen die komen. Het is ook zonde om te weinig te hebben of te veel na de tijd weg moet gooien.

Bij bijzondere gelegenheden is het dus erg leuk om een mooie borrelplank tevoorschijn te halen. Daarom wil je ook dat die representatief is. Een rommelige hapjesplank waar  alle hapjes door elkaar liggen ziet er niet smakelijk uit. Zorg daarom dat de je een schaal of plank hebt die groot genoeg is dat je alles mooi naast elkaar kan presenteren.

Zorg voor vers eten

Je wilt wel dat je goed eten op tafel zet. Zorg er daarom voor dat het eten wat je serveert van goede kwaliteit en vers is. Veel verschillende soorten hapjes kunnen op een borrelplank geserveerd worden. Het ligt eraan wat jij en vooral de gasten lekker vinden. Ook is het handig om inzicht te krijgen in wat gasten wel en niet mogen/willen eten in verband met allergie of andere dingen.

Iedereen heeft zijn eigen eetgewoontes. Probeer voor iedereen wat lekkers op tafel te zetten. Denk hierbij aan chips, nootjes, vleeswaren, kaas, stokbrood en olijven. Ook kun je meerdere sausjes en tapenades kopen om wat meer smaak te brengen bij het feestje.

Vaak kun je hier voor terecht bij supermarkten of bij kraampjes op een lokale markt. Ook kun je een borrelplank bestellen bij verschillende bedrijven. Die hebben vers eten van uitstekende kwaliteit op voorraad en zorgen dat jij je hapjes op tijd binnen hebt. Ik haal vaak een kaasplankje bij kaasboer Almelo als ik iets te vieren heb.

Bij een hapje hoort natuurlijk ook een drankje

Naast de hapjes is een lekker drankje ook altijd heerlijk. Zorg daarom voor een bijpassende wijn, biertje of frisdrank. Hiervoor kun je terecht bij supermarkten en slijterijen. Die hebben vaak ook wel tips wat lekker is om te drinken bij verschillende hapjes.